top of page

Permanent make-up

Varje kvinna vill se bra ut när som helst på dagen. Normal make-up kan inte uppfylla detta, fast det kan man med permanent make-up från Nouveau Contour!

Permanent make-up av ögonbryn, eyeliners och läppar är en semi-permanent pigmentering i det övre skiktet av dermis. Perfekt under sport och träning, när du kliver ut ur poolen, vaknar på morgonen, går igenom regnväder och även när du torkar bort en tår under en romantisk film förblir din permanent make-up alltid på plats. Ett perfekt

utseende 24 timmar om dygnet 7 dagar i veckan. Även när vanlig make-up tas bort kommer ditt ansikte fortfarande att ha pigment som ger dig ett bra utseende. Du kommer att spara mycket tid varje morgon eftersom du inte behöver måla i dina

ögonbryn, eyeliners eller läppar längre.

Behandlingen

Permanent make-up appliceras med en ultra fin nål som rör sig i en mycket snabb frekvent rörelse och applicerar hudvänligt och helt säkert pigment ner i huden. Målet med permanent make-up är att använda rätt färg på rätt ställe för att få dig att se bättre ut. Att få permanent make-up med ett professionellt hantverksutförande och tillförlitlig utrustning är en förutsättning.

Hantverk

Det säger sig självt att det är viktigt att pigmenterings arbete utförs av en sakkunnig. Med hög kompetens och är du i goda händer med din Nouveau Contour professionella terapeut. Permanent make-up artist utbildas vid Nouveau Contour Academy som är det ledande varumärket i permanent make-up och utbildning. Kunskap inom permanent makeup professionalitet kommer genom intensiva träningsprogram med alla specialiserade tekniker för att utföra de bästa behandlingarna.

Pålitlig utrustning

Professionella terapeuter arbetar med exklusiva Nouveau Contour maskiner med de senaste tekniska innovationerna och nyheter inom området för permanent make-up. Maskinerna är digital och datoriserad som gör behandlingens noggrannhet på bråkdelar av millimeter för att garantera de bästa resultaten. Digitala maskiner kan kontrollera nål frekvensen till 0,01 sekunder. I enlighet med de strikta reglerna för hälsovårdsmyndigheterna ska en ny steril nål modul användas för varje klient och modulen kommer att kastas efter varje behandlingen. Du är trygg med att din permanent make-up artist från Nouveau Contour som arbetar

helt säkert.

Ögonbryn

Tunna eller oregelbunden hårväxt i ögonbrynen kan fullständigt justerat med permanent make-up

till en naturlig och jämn form som endast makeupartister kan skapa. Eventuella ärr på ögonbrynen kan också kamoufleras eller har du

plockat brynen i år och du knappt har någon naturlig hårväxt längre, med permanent make-up kommer ditt ansiktsuttryck att se mer

uttrycksfullt ut igen.

IMG_1602[1].JPG

Ögon

Ögonfransar och eyeliners ge dina ögon uttrycksfullhet. Med permanent make-up kan ditt utseende på ögonen ändras med hjälp av olika färger och utseende kommer att förbättras. Då eyelinern är pigmenterade mellan ögonfransarna ger det ett naturligt och vackert utseende. Du kan också få en markerad eyeliner eller en uttrycksfull eyeliner. För små eller för stora ögon kan balanseras till din ansiktsform. Med permanent make-up har alltid vackra ögon utan att behöva oroa sig för att din make-up blir utsuddad.

Läppar

Med permanent makeup kan du få en naturlig läppkontur eller ge dina läppar en extra accent. Korrigera läppar så att de kommer att bli i balans är också en viktig del av permanent make-up. Du kan välja en läpp penna i valfri färg och det är också möjligt att välja en mindre uppenbar läpp penna för naturlig form eller ge bleka läppar mer färg. Med full läpp pigmentering behöver du inte läppstift längre.

IMG_1602.JPG

Medicinsk pigmentering

Förutom i kosmetiska behandlingarna är permanent make-up ofta också i den medicinska världen. Ett av de vanliga utförandena är pigmentering av vårtgården. Efter bröstrekonstruktion eller bröstbevarande kirurgi då en helt ny och naturlig vårtgård kan skapas. Med medicinsk pigmentering kan också bleka naturliga vårtgårdar ges mer färg.

Vanliga frågor

Gör det ont?

Nej, permanent makeup är inte helt smärtfritt, men i allmänhet inte uppfattassom smärta. Tack vare den senaste datorstyrd utrustning och bedövande

krämer hjälper till att lätta obehag. Varje kund upplever behandlingen

annorlunda vissa kunder kommer att känna vibrerande eller rispande och

vissa kommer att inte känna någonting alla.

För vem är permanent makeup lämplig?

För nästan alla. För kvinnor och män, för kvinnor som vill se bra ut när som helst på dagen, för dem som behöver korrigeringar, för människor med allergier mot vanlig makeup, för människor som är aktiva inom idrotten. Permanent makeup accepteras av varje befolkningsgrupp.

Hur länge stannar permanent makeup?

I allmänhet kommer permanent makeup alltid vara närvarande. Intensiteten i din permanenta make-up bleknar med tiden. Detta är dock helt beroende från person till person. Detta beror delvis på den naturliga cellförnyelsen, immunsystemet och påverkan av UV-ljus.

Om jag inte gillar det, vad händer då?

Detta har aldrig hänt. Innan vi börjar med behandlingen kommer formen att ritas upp. Tillsammans med din Nouveau Contour artist kan ni välja den färg som passar dig bäst. Först när allt är till full belåtenhet kommer pigmentering proceduren påbörjas.

Behöver jag välja färg själv?

Nej, din Nouveau Contour professionella följer en särskild utbildning om färglära och kan ge dig ett expertråd vilken färg som passar dig bäst. Det finns ett urval av mer än 66 färger för alla hud typer och det är även möjligt att blanda en skräddarsydd färg för dig.

Kan jag ändå ha vanlig make-up?

Absolut. Permanent make-up är inte avsedd som ersättning för kvällsmakeup, det är till för att accentuera. Du kan alltid sminka extra make-up för en utekväll.

Kan jag få en behandling direkt?

Innan en permanent makeup behandling, kommer det alltid att utföras en konsultation. Under detta samråd kan du diskutera med din Nouveau Contour professionella dina behov och hur permanent make-up kan hjälpa dig. Du kan ange dina önskemål om permanent make-up. Naturligtvis kommer ett gott råd hur det blir bäst och vackraste resultat med permanent make-up just till dig.

Hur lång tid tar behandlingen?

Generellt tar det ca 1 till 2 timmar inklusive konsultation samtal, rita formen, färgval och pigmenteringsutförandet.

Finns det någon särskild eftervård?

Efter behandlingen av permanent make-up finns det ingen särskild eftervård. För att säkerställa att din permanent make-up kommer att bli optimal, kommer din Nouveau Contour professionella terapeut ge dig några råd och riktlinjer med aspekter som du måste ta hänsyn till vid läkning av huden.

Är slutresultatet omedelbart synliga?

Nej, den första veckan är pigmenteringen betydligt mörkare än det slutliga resultatet. Efter den första veckan efter läkning kommer intensiteten av färg att bli ca 30-40 % mjukare. På grund av den naturliga cellförnyelsen kommer slutresultatet av pigmentering vara synligt efter en period av ungefär 3 till 5 veckor.

Är permanent makeup säker?

Ja. Vi arbetar endast under de strikta reglerna för hälsovårdsmyndigheterna. För varje behandling kommer en ny steril nål används som sedan kastas direkt efter behandlingen.

För det belopp som jag spenderar på permanent makeup kan jag köpa en massa pennor!

Faktiskt. Varje morgon innan du tittar dig i spegeln är det en make-up artist som stylat dina ögonbryn, målat i en fin eyeliner för dig eller korrigera formen på dina läppar? Du har följe av denna make-up artist också på semester för att snabbt göra om din make-up, när du kliver ut i havet eller poolen? Det är inte bara en linje eller kontur, det kommer även att ge dig bekvämlighet som du kommer att uppleva varje dag i flera år.

Prislista

Eyeliner över eller under –fransförstärkning 

Pris: 3500 kr

 

Eyeliner över och under i ögonfransroten

Pris: 5800 kr

 

Eyeliner över bredare med vinge

Pris: 4000 kr

Bryn fyllda med skuggteknik/ombre

Pris: 4500 kr

Bryn 3D brynstråteknik microblading

Pris: 3500 kr

Hybrid bryn, brynstrån och puderskugga

Pris: 4900 kr


Påfyllning av blekt äldre pigmentering

1-2 år gammal

Pris: 3500 kr

 

Enstaka brynstrån med maskin
eller microblading

Pris: 1500 kr

 

Lipliner

Pris: 5000 kr

 

Läppskugga ytterkant

Pris: 4500 kr

 

Lipblush läppskugga /lip tint hela läppar

Pris: 6500 kr

 

Lipliner inkl. fyllda pigmenterade läppar

Pris: 8000 kr

 

Ärr kamouflering vita ärr

Pris: fr. 1500 kr

Vårtgårds pigmentering elller Korrigering 

Pris fr. 2500 kr

Tattooremove per behandlingstillfälle 

Pris fr.1000 kr

bottom of page